amelia Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 W styczniu miałam wypadek w pracy, poślizgnęłam się na oblodzonej drodze na terenie zakładu, miałam złamany nadgarstek, pęknięcie kości łokciowej oraz stłuczone kolano. W kwietniu ZUS anulował mi L4 i 18.04 wróciłam do pracy, nadgarstek nadal bolał i leczenie nie zostało zakończone do dnia dzisiejszego. 05.06 miałam wypadek na rowerze i zwichnęłam sobie staw barkowy, jednak odnowiła się kontuzja z wypadku w pracy gdyż ledwie ruszam nadgarstkiem i boli mnie łokieć. Czy jest taka możliwość by uznano to za kontynuacje leczenia powypadkowego i mogła bym się starać o chorobowe 100 %. Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 Wszystko zależy od opinii lekarza. Jesli lekarz napisze, ze dolegliwosci, ktore odczuwasz maja zwiazek z TAMTYM a nie z TYM wypadkiem, to mozesz sie starac o wyplate 100 % chorobowego. Choc moim zdaniem - zwolnienie lekarskie (jako calosc) dotyczy obrazen odniesionych w wyniku TEGO OSTATNIEGO wypadku....I - niestety - mysle, ze ZUS bedzie uwazal podobnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts