Witam!
Kierowca taksówki którą jechałam spowodował wypadek, w wyniku którego zostałam poważnie ranna . Doznałam złamania kręgu szyjnego ,złamania zęba obrotnika ,złamania obojczyka , złamania kości ramiennej , złamania szczęki i oczodołu. Rany cięte na skórze twarzy i głowy plus blizny po operacyjnym leczeniu owych złamań (zespolenie śrubami i płytkami). Jestem trzeci miesiąc na zwolnienieniu , w tym 2 tygodnie byłam w szpitalu. Wciąż noszę kołnierz ortopedyczny i szynę odwodzącą na rękę.
Mam pytania:
Czy fakt ,iż była to jazda taksówką ( a więc usługa) ma wpływ na wysokosc odszkodowania?
Czy fakt , iż posiadam dwójkę maleńkich dzieci -6 miesięczne i dwuletnie , którymi kompletnie nie mogę się opiekowac może stanowic jedną z podstaw do uzyskania zadoścuczynienia z tytułu poniesionej krzywdy psychicznej?
Czy konieczne jest dostarczenie TU szczegółowej historii leczenia , czy zazwyczaj wystarcza wypis ze szpitala?
Czy TU żąda protokołu wypadkowego, czy wystarczy notatka z policji?
No i nieśmiertelne pytanie o wysokośc ewentualnego zadoścuczynienia o jakie mogłabym wystąpic w powyższej sytuacji.
Będę wdzięczna za udzielenie odpowiedzi na powyższe pytania