Paweł Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Witam.PZU naliczyło mi ten złodziejski współczynnik odchylenia przy lakierowaniu - w sumie wyniosło to ok 350 zł, zadzwoniłem do nich czym go uzasadniają powiedział mi gość że to jest jak amortyzacja no i że tak program liczy i tak w kółko i wkońcu kazał złożyć pismo co niezwłocznie uczynię tylko jak domagać się zwrotu za ten współczynnik - czym to motywować - może komuś się udało to odzyskać, proszę o podpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Witam, w trakcie procesów sądowych często okazuje się, że te współczynniki jednak nie wynoszą aż tyle, ile podawał program rzeczoznawcy ubezpieczyciela. Najczęściej okazuje się, że podane wartości są odpowiednio korygowane, co w konsekwencji daje aż tak wysoki współczynnik. W zasadzie bez wiedzy z zakresu rzeczoznawstwa samochodowego nie jest Pan w stanie podać merytorycznych argumentów, ale proszę spróbować wykazać, że przy tym wieku pojazdu, jego stanie technicznym amortyzacja powinna wynosić odpowiednio mniej. Z pewnością amortyzacja będzie miała miejsce, ale jej wysokość musi być przez Pana zakwestionowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi