jacgoh Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Syn miał złamana prawa reke ,jest ubezpieczony indywidualnie w PZU,dostał przez orzecznika 3,5% myśle że to trochę za mało.Czy mogę napisać odwołanie od tej decyzji?Jeżeli mogę się odwołać to proszę o jakiegoś linka do wzoru takiego odwołania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riaa Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Jeśli sądzi Pani, że uszczerbek jest nieadekwatny do doznanego urazu powinna się Pani jak najbardziej odwoływać. Tym bardziej, że komisja lekarska nie może obniżyć raz już przyznanego uszczerbku. Odwołanie możesz złożyć do upływu 30 dni ok komisji lekarskiej o formularze najlepiej zapytać w ubezpieczalnię. W odwołaniu musi znaleźć się wniosek o ponowne powołanie komisji lekarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia76 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 potrzebny mi szybko wzór odwołania do pzu ponieważ miałam wypadek samochodowy i orzecznik PZU za nisko wycenił szkody samochodu i chce się odwoływać proszę o jakiś wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pro Bono Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Warto przeszukac archiwa internetowych serwisów prawa lub zastanowic się nad pomocą prawnika, specjalisty od ubezpieczeń. Profesjonalnie napisane odwołanie wymaga odwołania się do argumentacji często wspartej tezami z orzecznictwa sądowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi