antonio23 Posted April 14, 2007 Share Posted April 14, 2007 Witam!! Prosze pomoc. Czy nalezy mi sie jakieś odszkodowanie po operacji jelita grubego?? w tej chwili mam wyłoniona stomie czasowa. Za 3 miesiae mam miec 2 operacje rekonstrukcji jelita. Czy nalezy sie odszkodowanie i jak to zalatwic?? Pozdrawiam.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 WitamOdszkodowanie ma na celu wynagrodzenie krzywdy. Jeżeli operacja została wykonana nieprawidłowo i będzie Pan to w stanie udowodnić, istnieje szansa uzyskania odszkodowania. Proszę o dokładniejsze opisanie sprawy, gdyż informacje przez Pana podane nie pozwalają rzetelnie odpowiedzieć na pytanie.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonio23 Posted May 4, 2007 Author Share Posted May 4, 2007 Witam!! Juz wszystko rozumiem. Operacja zostala wykonana prawidlowo i czuje sie bardzo dobrze. ) Dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beata76 Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 trzy lata temu dowiedziałam się,ze mam raka szyjki macicy,bardzo szybko lekarze się mną zajęli,ale usunąć musieli całą macice,mam 34 lata,czy nalezy mi się odszkodowanie z zus lub od mojego grupowego ubezpieczyciela? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabianopulos Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 z ZUS nie należy sięz ubezpieczenia grupowego to trudno powiedzieć nieczytając OWU czyli ogólnych warunków ubezpieczeniawszystkiego można zapewne dowiedzieć się od Towarzystwa Ubezpieczeniowego .Jeżeli jest to grupowe ubezpieczenie na życie to w większości ubezpieczyciele wypłacają odszkodowanie za"raka"Natomiast jeżeli jest to grupowe ubezpieczenie NNW to brak podstaw do odszkodowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beata76 Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 bardzo dziękuję ! przejrzę OWU. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ania01 Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 witam.Mój syn w miesiącu wrześniu 2010r.miał wypadek w szkole i miał operowane jądro.Warta odmówiła wypłaty odszkodowania uzasadniając to brakiem trwałego uszczerbku na zdrowiu,czy mogę starać się o odszkodowanie na drodze sądowej.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1konik5 Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 za kazdy wypadek mozna dochodzic odszkodowanie,trzeba tylko miec papiery,najlepiej do tego miec prawnika mozna skontaktowac sie z kancelaria odszkodowawczą .wiecej info na meilu wp.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawnik4 Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 ania01 wrote: witam.Mój syn w miesiącu wrześniu 2010r.miał wypadek w szkole i miał operowane jądro.Warta odmówiła wypłaty odszkodowania uzasadniając to brakiem trwałego uszczerbku na zdrowiu,czy mogę starać się o odszkodowanie na drodze sądowej.? Oczywiście może Pani wystąpić na drogę sądową. Wiąże się to z kosztami: wpisu sądowego (5 % wartości przedmiotu sporu), opinią biegłego (ok. 300-500 zł.) i w przypadku przegranej z kosztami drugiej strony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anabi107 Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Witam,mój mąż leczył się na rwę kulszową.Leczenie zakończyło się operacją na kregosłupie.W pracy był nie obecny 2 miesiące.Pracuje w Lasach Państwowych,jego ubezpieczenie nie obejmuje tego rodzaju operacji.Ale co z Zus'em czy ma jakieś szanse na odszkodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts