Jump to content
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie po operacji.

antonio23
 Share

Recommended Posts

Witam!!

Prosze pomoc. Czy nalezy mi sie jakieś odszkodowanie po operacji jelita grubego?? w tej chwili mam wyłoniona stomie czasowa. Za 3 miesiae mam miec 2 operacje rekonstrukcji jelita. Czy nalezy sie odszkodowanie i jak to zalatwic??

Pozdrawiam..

Witam

Odszkodowanie ma na celu wynagrodzenie krzywdy. Jeżeli operacja została wykonana nieprawidłowo i będzie Pan to w stanie udowodnić, istnieje szansa uzyskania odszkodowania. Proszę o dokładniejsze opisanie sprawy, gdyż informacje przez Pana podane nie pozwalają rzetelnie odpowiedzieć na pytanie.

pozdrawiam

• 3 weeks later...

Witam!!

Juz wszystko rozumiem. Operacja zostala wykonana prawidlowo i czuje sie bardzo dobrze. :)) Dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam.

• 2 years later...
trzy lata temu dowiedziałam się,ze mam raka szyjki macicy,bardzo szybko lekarze się mną zajęli,ale usunąć musieli całą macice,mam 34 lata,czy nalezy mi się odszkodowanie z zus lub od mojego grupowego ubezpieczyciela?

z ZUS nie należy się

z ubezpieczenia grupowego to trudno powiedzieć nieczytając OWU czyli ogólnych warunków ubezpieczenia

wszystkiego można zapewne dowiedzieć się od Towarzystwa Ubezpieczeniowego .Jeżeli jest to grupowe ubezpieczenie na życie to w większości ubezpieczyciele wypłacają odszkodowanie za"raka"

Natomiast jeżeli jest to grupowe ubezpieczenie NNW to brak podstaw do odszkodowania.

• 10 months later...
witam.Mój syn w miesiącu wrześniu 2010r.miał wypadek w szkole i miał operowane jądro.Warta odmówiła wypłaty odszkodowania uzasadniając to brakiem trwałego uszczerbku na zdrowiu,czy mogę starać się o odszkodowanie na drodze sądowej.?

za kazdy wypadek mozna dochodzic odszkodowanie,trzeba tylko miec papiery,najlepiej do tego miec prawnika mozna skontaktowac sie z kancelaria odszkodowawczą .wiecej info na meilu wp.pl

ania01 wrote:

witam.Mój syn w miesiącu wrześniu 2010r.miał wypadek w szkole i miał operowane jądro.Warta odmówiła wypłaty odszkodowania uzasadniając to brakiem trwałego uszczerbku na zdrowiu,czy mogę starać się o odszkodowanie na drodze sądowej.?

Oczywiście może Pani wystąpić na drogę sądową. Wiąże się to z kosztami: wpisu sądowego (5 % wartości przedmiotu sporu), opinią biegłego (ok. 300-500 zł.) i w przypadku przegranej z kosztami drugiej strony.

• 1 year later...
Witam,mój mąż leczył się na rwę kulszową.Leczenie zakończyło się operacją na kregosłupie.W pracy był nie obecny 2 miesiące.Pracuje w Lasach Państwowych,jego ubezpieczenie nie obejmuje tego rodzaju operacji.Ale co z Zus'em czy ma jakieś szanse na odszkodowanie?