Konrad17 Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Podczas meczu piłkarskiego złamałem sobie nasadę piszczelową dalszą oraz kostkę. Wsadzono mi dwie śruby i gips na 4 tygodnie. Ile mogę dostać % uszczerbku na zdrowiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Trwały uszczerbek na zdrowiu ustala lekarz orzecznik po zapoznaniu się z dokuemntacją medyczną, oględzinach uszkodzonych narządów, wywiadu z samym poszkodowanym, stanu narządów po leczeniu i rehabilitacji. Tabele, wytyczne co do ustalenia trwałego uszczerbku na zdrowiu co do zasady zawsze zawierają pewną tolerancję, przedział i właśnie to lekarz mający doświadczenie w przekaniu ustala jej wartość. Istnieje następnie możliwość odwołania się od jego decyzji włącznie z sądem. Można sobie przeglądnąć tabele Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dn. z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłat jednorazowego odszkodowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi