wypadek drogowy pod wpływem alkoholu

Założył cezary, 28 lipca 2008 · 496 wyświetleń

cezary
Witam. Ponad 3 tygodnie temu spowodowalem wypadek drogowy w Angli z wlasnej winy bedac pod wplywem alkoholu (ilosc alkoholu jest nadal badana). Uderzylem w zaparkowany samochod z dosc duza predkoscia. W moim aucie byly jeszcze 2 osoby jednak one poza mna nie odniosly zadnych obrazen. Obecnie czekam na analize krwi a pozniej na sprawe sadowa. Jakich konsekwencji prawnych moge sie spodziewac? Do jakiej wysokosci moze zostac nalozona na mnie grzywna? Jal przebiega sprawa sadowa i czy chec zabrania glosu na rozprawie i wyrazenia skruchy za popelnione przestepstwo moze zlagodzic wyrok? Prosze o pomoc w mojej sprawie badz jakiekolwiek wskazowki. Z gory dziekuje!
Menson
powinieneś się zgłosić do kancelarii angielskiej zajmującej się obroną sprawców wypadków lub generalnie obroną. Takich informacji może udzielić Ci tylko wykwalifikowany adwokat angielski.
adas26
w Polsce zapłaciłbyś jeszcze za naprawę pojazdu poszkodowanego tam pewnie jest tak samo a tam słyszałem to jest to konkretna kasa
szkoda

cezary napisał(a):

Obecnie czekam na analize krwi a pozniej na sprawe sadowa. Jakich konsekwencji prawnych moge sie spodziewac? Do jakiej wysokosci moze zostac nalozona na mnie grzywna? Jal przebiega sprawa sadowa i czy chec zabrania glosu na rozprawie i wyrazenia skruchy za popelnione przestepstwo moze zlagodzic wyrok? Prosze o pomoc w mojej sprawie badz jakiekolwiek wskazowki. Z gory dziekuje!

1) Raczej będzie to kara grzywny skoro to tylko szkoda rzeczowa- trzeba jednaka znać tamteże przepisy karne;

2) Tak- to zawsze może mieć wpływ na wymiar kary, bez względu na kraj;

3) Należy udać się czy skotanktowac się z prawnikami z kraju, gdzie sprawa się toczy.