Witam,
Przyjechałem na urlop samochodem zarejestrowanym w Wlk. Brytani. Jestem jego właścicielem.W polsce mialem kolizje, sprawca ubezpieczony jest w PZU.Zgłosilem szkode do Pzu chcąc uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. Rzeczoznawca PZU wycenił szkodę jako całkowita. Zgodziłem sie na wypłate odszkodowania gotówką.Na poczatku wyceniono szkode na 15.100 jest to wartosc pojazdu - wartosc wraku.Jednak po tygodniu PZU wycofało sie ze swojej decyzji i skierowało sprawę do centru likwidacji szkod zagranicznych aby sporzadzic wycene samochodu w WLK Brytani.Pomoijając fakt iż od zgłoszenia szkody do jej realizacji czyli wypłaty pieniedzy upłyneło 69 dni, w miedzy czasie nie otrzymałem zadnych pisemnych informacji o postepie sprawy, to wypłacono mi kwote 10770 zł, zgodnie z wycena angielska.Jednak samochod znajduje sie nadal w Polsce .Sporzadzilem odwołanie do PZU o zwiekszenie sumy wypłaty poniewaz niemozliwym jest naprawic auto za ta kwote, jednak zostało ono odrzucone.Mam pytanie czy jest to prawne postepowanie PZu?Co mam w tej chwili zrobic z wrakiem samochodu?