O to moja sytuacja, szliśmy z dyskoteki w nocy z kumplami i jakiś osiłek sie na mnie rzucił popchnął od tylu i kopnął w plecy to ja wstałem i uderzyłem go z pięści w szczękę nie wiem ale chyba mu sie coś stało bo już tak pewnie nie podszedł do mnie a ja sobie złamałem kość tego najmniejszego palca i miałem repozycje na której nic nie dało sie zrobić bo kość była skruszona i na drugi dzień miałem operacje wsadzili mi drut i za 2tyg będę miał go wyjętego. Zwracam sie z pytaniem czy odszkodowanie za samoobronę mi sie należy? Ja sie broniłem... Proszę o poważną odpowiedź 🙂
Złamanie 5 kości śródręcza prawego z przemieszczeniem
Założył piterek147, 31 lipca 2008 · 460 wyświetleń
witam, Twoja sprawa wygląda dość nieciekawie, na pewno możesz się starać o odszkodowanie z polisy NW, o ile taką posiadasz. Jeśli chodzi o odszkodwanie z polisy OC to będzie bardzo trudno udowodnić winę sprawcy, Czy w tej sprawie toczy się jakieś postępowanie karne? Czy na miejscu wypadku była obecna policja? Czy masz dane sprawcy pobicia?
Policja nie była obecna ponieważ nie byłem trzeźwy i nie chciałem wzywać po za tym to on mógłby powiedzieć że ja rzuciłem sie na niego, nie ma postępowania karnego choć wiem kim był ten szalony idiota ;p i mam pytanie czy na komisji mówić prawdę co sie stało czy zmyślić jakiś wypadek przy pracy ??