kroliczek1 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Moja mama została potrącona na przejściu dla pieszych przez jadący z nadmierną predkością samochód. Po 2 tyg. zmarła. Wynajęliśmy firmę , która ma wyciągnąć odszkodowanie. Jak się okazuje TU nie uznaje żadnych roszczeń (poza kosztami pochówku) Czy warto zakładać sprawę sądową? Czy warto również wszczynać sprawę cywilną dla sprawcy wypadku(na czym ona polega)? Czy może wynająć inną firmę, która z tego samego TU coś wyciągnie? Jak to działa? Bardzo proszę o pomoc!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blabus Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 jak Zakład Ubezpieczeń uzasadnił swoją decyzję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroliczek1 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 wg nich "...nie nastąpiło znaczne pogorszenie mojej sytuacji życiowej..." Nie rozumiem, że dla kogoś śmierć matki to nie pogorszenie sytuacji życiowej. Chyba "ten ktoś" zrozumie, gdy sam tego doświadczy. Dla mnie życie odwróciło się do góry nogami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi