Myszorek Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Witam..Niedawno mialem przykry wypadek. Na imprezie urodzinowej niefartownie upadlem i zlamalem obie kosci pomiedzy stawem kolanowym a skokowym. W szpitalu zostala przeprowadzona operacja i kosc zostala skrecona na srubach. Spedzilem tam osiem dni. Obecnie jestem w domu na zwolnieniu lekarskim L4. Zanim normalnie stane na noge to moze potrwac kilka miesiecy. Moj problem polega na tym ze w chwili gdy twafilem do szpitala (zostala wezwana karetka) bylem pod wplywem alkocholu i "przemily" lekarz poddal mnie badaniu krwi i wyniki zostaly ujete w karcie historii choroby. Mam pytanie - czy rzeczywiscie w takiej sytuacji nie przysluguje mi wyplata odszkodowania?Pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Rozumiem, że myślisz o odszkodowaniu z ubezpieczenia NNW? Jeśli tak, to szczegółowe warunki tego ubezpieczenia musisz posiadać na piśmie, ale rzeczywiście w 99% przypadków w razie powstania szkody pod wpływem alkoholu nie przysługuje poszkodowanemu odszkodowanie z NNW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszorek Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 A co z tym jednym procentem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 z tym 1% jest tak, że nie znam wszystkich istniejących na rynku ogólnych warunków NNW, w związku z tym nie mogę z całą stanowczością odpowiedzieć na Twoje pytanie, ale szczerze wątpię, aby jakakolwiek ubezpieczalnia dopuściła do tego, aby ubezpieczony mógł żądać odszkodowania za szkody spowodowane u siebie po spożyciu alkoholu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi