Odszkodowanie za śmierć córki

Założył markzg, 5 sierpnia 2008 · 307 wyświetleń

markzg

Witam,

Dwa tygodnie temu zginęła w wypadku córka moich znajomych (19 lat).

Sprawcą wypadku był kierowca samochodu, w którym ona była pasażerką. Poza

nią zgineły w tym wypadku jeszcze 2 osoby, jedna została ranna, wszyscy byli

pasażerami tego samochodu. Kierowca przekroczył dozwoloną prędkość o

ok.. 100 km/h. Jechał pożyczonym samochodem, obecnie przebywa w areszcie.

Do moich znajomych zgłosiła się firma z Bydgoszczy oferując pomoc w uzyskaniu odszkodowania w zamian za 30% prowizję. Czy ktoś z forum może polecić uczciwą firmę zajmująca się tego typu sprawami? Czy ktoś wie czy ta firma z Bydgoszczy jest uczciwa (nazwę mogę przesłac na maila). Wypadek miał miejsce w woj. łódzkim, mniej wiecej w połowie drogi miedzy Warszawą a Łodzią.

I jeszcze jedno, czy odszkodowanie bedzie wypłacane z OC właściciela samochodu, czy od sprawcy, który ubezpieczenia nie miał a najbliższe kilka lat spędzi w więzieniu.

Bedę wdzięczny za każdą odpowiedź, chce jakoś pomóc tym biednym ludziom a nie bardzo potrafię.

Pozdrawiam

imported_michal
30 % to bardzo wysoka prowizja! dolicz jeszcze VAT bo pewnie agent nie poinformował że mowa o kwotach netto. Szczerze - nie polecam, bo jak ktoś się ceni nie koniecznie oznacza, że jest dobry, co to za firma?
markzg

Nazwę firmy wysłałem mailem.

Co do tego czy ubiegać się o odszkodowanie na pomocą firm czy innych instytucji, już sprawdzałem takie możliwości intnieją fundacje, które udzialają pomocy ale ci ludzie mieszkają na wsi, każdy wyjazd do tego rodzaju iinstytucji zabiera czas i wymaga determinacji. Firma, o której pisze organizuje wszystko sama trzeba "tylko" podpisać umowę. Dlatego pisze o firmie, rodzice tej dziewczyny są w bardzo słabej kondycji psychicznej i nie bedą w stanie sami jeździć do fundacji, stowarzyszeń, szpitali itp.

kilia
Jeśli chodzi o tego typu firmy to ich uczciwość najlepiej poznasz po naliczanych prowizjach. Jeśli chodzi o pomoc to działa instytucja rzecznika ubezpieczonych, ale w praktyce nie działa ona zbyt skutecznie.
pablotorun
30 % to rozbuj w biały dzień!!! Powiem szczerze że już wielokrotnie słyszałem o takich hienach! Przypominają aferę z łódzkiego pogotowia -kto daje informacje o takich tragediach! Powinnaś zgłoscić to na Policje!!! A potem poszukać kogoś uczciwego. !5% jesli ktoś Ci zaproponuje możesz czuć się zadowolona.