MARCIN77 Posted April 22, 2007 Share Posted April 22, 2007 mialem wypadek w niemczech - w czasie pracy - prowadzilem firme handlowa import-eksport - niemiecki tir na autostradzie najechal na tyl mojego auta - do tej pory mam bardzo duzy problem z uzyskaniem odpowiedniego odszkodowaniaCzy jest ktos kto moze mi podpowiedziec - co powinno mi byc zrekompensowane - przez niemieckiego ubezpieczyciela firme alianz - bo moj adwokat w berlinie - wmawia mi ze na duzo liczyc nie moge Obrarzenia odniesione w czasie wypadku- zlamanie trzonu kregu L3 - z przemieszczeniem odlamow kostnych- zlamanie trzonu kregu L5- zlamanie kosci udowj za znacznym przemieszczeniem- zlamanie nadgarstka- uraz czaszki- uraz klatki piersiowej- calkowite uszkodzenie wiazadla krzyzowego- pourazowe skrocenie kosci udowej o 3cm- znaczna - rozlana niedoczulica kolana laewego (okolice rany pooperacyjnej) Od czterech lat caly czas sie lecze - na poczatku poruszalem sie na wozku inwalidzkim- teraz na kolach ortopedycznychCzeka mnie jescze co najmniej dwie operacje - i zapewne dalsza rehabilitacja - nie da sie ocenic kiedy moje leczenie sie zakonczy.Moja firma padla - od wypadku (06-06-2003) - nie pracuje dostaje najnizsza rente z zus Jesli ktos moze mi pomoc (poradzic) - serdecznie prosze !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campter.pl Posted April 22, 2007 Share Posted April 22, 2007 Z doświadczenia wiem, że odszkodowania wypłacane w Niemczech są znacznie wyższe niż w Polsce, dlatego dziwi mnie, że adwokat powiedział Ci, że nie możesz na dużo liczyć. Chyba, że ma na myśli odszkodowania, które uzyskują w USA. Z Twojego opisu sądzę, że są to bardzo duże pieniądze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts