Beti23 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam,mam pytanie: w marcu br. miałam wypadek samochodowy (ja byłam kierowcą i jechałam autem, którego jestem współwłaścicielką, mam polisę OC i NW), w wyniku, którego doznałam "zwichnięcia" mięśni karku i miałam poobijane żebra.Niedawno byłam na komisji lekarskiej z PZU i przyszła mi decyzja, że nie należy mi się odszkodowanie za ten uraz, bo nie doznałam trwałego uszczerbku na zdrowiu.Niezgadzam się z tą decyzją, czy ma sens odwolywanie się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riaa Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Oczywiście w takich przypadkach poszkodowanemu jak najbardziej przysługuje prawo do składania odwołania. Możesz poprosić o przeprowadzenie ponownej komisji lekarskiej, czy posiadasz jakąś dokumentacje lekarską? Jeśli tak powinnaś dostarczyć możliwie najwięcej dokumentów ubezpieczalni. Możesz powołać się także na opinie jakiegoś niezależnego lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi