erfen Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Dzień dobry. Chciałam zadać pytanie dotyczące odszkodowania. 29.02.08 miałam wylew krwi do pnia mózgu. Wcześniej leczyłam się na nadciśnienie tętnicze. Jestem emerytką i od dwóch lat kontynuuję ubezpieczenie pracownicze w PZU Zycie. Czy z tego ubezpieczenia należy mi się jakieś odszkodowanie. Jestem po orzeczeniu lekarzy niezdolna do samodzielnej egzystencji. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje na ten temat. EF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riaa Posted August 13, 2008 Share Posted August 13, 2008 Ubezpieczenie pracownicze PZU Życie obejmuje: życie ubezpieczonego i członków jego rodziny, oraz następstwa nieszczęśliwych wypadków, które powodują trwały uszczerbek na zdrowiu. Istnieje jednak możliwość roszczenia ubezpieczenia na wypadek ciężkich chorób, operacji, leczenia w szpitalu. Czyli musisz po prostu przeanalizować swoją umowę ubezpieczeniową jeśli obejmuje ona wszystkie powyższe aspekty możesz starać się o odszkodowanie z Twojej ubezpieczalni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts