Po wypadku 7m-cy chorobowego, bez dochodu! Ja mają mi to wynagrodzić!

Założył pablotorun, 16 sierpnia 2008 · 266 wyświetleń

pablotorun
Witajcie kilka miesięcy temu miałem wypadek podczas wizyty w Polsce. Skończyło się na tym że miałem problemy ortopedyczno neurologiczne co skończyło się 7 miesięczną absencją w pracy!!! Za kilka dni będe wracał do pracy i tym samym musze sporządzić dokumentacje do odszkodowania -jednak jak za to sie zabrać czy ktoś ma jakieś wzory, pisma o odszkodowanie. Po pierwsze 7 miesięcy bez pracy dochód spadł z ok 2000tyś funtów do 300funtów miesięcznie z tytułu zasiłku chorobowego! Funt przez te miesiące tracił na wartości! Ciągle tracił czyli z około 4,40 do 3,95 z tylu zaległuch tysięcy!!! Musiałem zamiast naprawić samochód prosto mówiąc zjeść odszkodowanie za samochód które skandalicznie zaniżono!!! Po prostu za 300 funtów nie zapłaciłbym nawet mieszkania musiałem sprzedać uszkodzony samochód i wziąść te śmieszne pieniądze!!! Jak zakończe leczenie to myśle,że też powiniem otrzymać coś za cierpienie ból i uszczerbek na zdrowiu! Jednak słyszałem,że firmy powołując się na sytuację materialną społeczenstwa zaniżają te odszkodowania i wypłacają po 1,2 tyś zł! Tylko czy ja należe do tego społeczeństwa jeśli od dwóch lat mieszkam i zarabiam w Wielkiej Brytani!!?? pomóżcie sprawa jest zawiła i nie chciał bym tym złodziejom podarowac ani funta z mojego nieszczęscia!
Riaa
Kto był sprawcą wypadku? Polak? Jeśli tak to o odszkodowanie powinieneś starać się z polskiej firmy ubezpieczeniowej. Jeśli chodzi o odszkodowanie to masz prawo do uzyskania zadośćuczynienia za ból i cierpienie, zwrotu kosztów leczenia, rehabilitacji, zniszczonych w wypadku rzeczy (ubrania okulary itp.) oraz oczywiście ubezpieczalnia ma obowiązek zwrotu utraconego dochodu, nie zależnie od tego czy pracujesz w Polsce czy w UK należy Ci się pełna rekompensata za utracone zarobki. Musisz jednak zebrać możliwie najszerszą dokumentację lekarską oraz zaświadczenia z miejsca pracy o zarobkach (musisz wykazać TU różnicę pomiędzy Twoimi dochodami z przed wypadku, a Twoimi dochodami obecnie). TU ma obowiązek całkowitego wyrównania strat poszkodowanemu, więc sytuacja materialna społeczeństwa nie może stanowić argumentu.