Rozciecie kolana przy pracy

Założył martines89, 18 sierpnia 2008 · 299 wyświetleń

martines89

Witam,

Mam dosc nietypowe pytanie gdyz chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob moge samemu ubiegac sie o odszkodowanie? Uwazam ze bedzie to koniecznie gdyz zeby sprawa zajela sie firma prawnicza przedmiot sporu musi przekraczac 1000 funtow.

Wypadek przydarzyl sie w pracy, jako cleaner nioslem foliowe worki na smieci z rozbitym szklem. Szklo pochodzilo ze spalonych koszy recyclingowych znajdujacych sie na osiedlu na ktorym dbam o czystosc. Jeden z kawalkow przedziurawil worek i rozcinajac moje spodnie od uniformu rozcial kolano. Bylo to rozciecie skory jednak menager po zobaczeniu rany kazal mnie zawiesc do szpitala gdzie rane zszyto a wlasciwie sklejono i nalozono opatrunek. Pozniej otrzymalem zastrzyk przeciw tezcowi. Czy moge ubiegac sie o odszkodowanie?

Slyszalem od ludzi pracujacych ze mna i od wspolokatorow ze za takie rozciecie moge dostac 100 £ wiec chcialbym prosic o pomoc. Moze ktos wie gdzie musze sie zglosic i co potrzeba zrobic? Moze polecicie kogos kto pomoze?

Riaa
Czy masz jakiś świadków wypadku, którzy mogliby potwierdzić okoliczności wypadku? Posiadasz jakąś dokumentację lekarską? Czy ktoś odnotował Twój wypadek. Spróbuj zorientować się u swoich przełożonych jak możesz rozwiązać podobną sprawę. Jeśli oni nie udzielą Ci żadnych informacji spróbuj skontaktować się z jakąś firmą. Może coś pomogą w tej sprawie.