Witam! W czwartek byłem u znajomych na imieninach i po wyjściu raz z przyjaciółmi zostaliśmy napadnięci przez nieznane nam osoby(BYŁEM POD WPŁYWEM ALKOHOLU).Ktoś o tym fakcie powiadomił Policje która przyjechała na interwencję na miejsce zdarzenia. Z racji tego że sprawców mojego pobicia było ponad 15-tu nie złożyłem zażalenia policji o ściganie ponieważ i tak nie byłbym w stanie dokładnie wskazać kto mnie napadł.W piątek załatwiłem sobie w pracy wolne i tutaj zaczęły się moje problemy zdrowotne.Sprawcy tak silnie uderzyli mnie w okolicę lewego oczodołu że powstało głębokie rozcięcie które zaczęlo bardzo ropieć a oko było bardzo opuchnięte.W poniedziałek udałem się do poradni lekarza pierwszego kontaktu a ten skierował mnie do poradni chirurgicznej w której wyczyszczono mi ranę i wydano zwolnienie lekarskie na okres 10 dni i nakazano przychodzić codziennie na badanie kontrolne.
W związku z zaistniałym zdarzeniem chciałbym się dowiedzieć czy mogę starać się o jakiekolwiek odszkodowanie od PZU gdzie jestem ubezpieczony grupowo w pracy.
Proszę o pomoc.