pepsi1 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy warto starać sie o odszkodowanie zwiazane z wypadkiem przy lub w czasie pracy? Miałam w czasie pracy- bylo to w lutym - skręcenie nogi lekarz stwierdził skręcenie w śródstopiu i stawu skokowego założył mi szyne gipsową po ściagnięciu niej stwierdzono że nadal mam obrzęk nogi i siniaki jednak jak to lekarz stwiedził nie można nałożyć dalej szyny kazał kupić opaskę uciskową którą nosiłam dalej miałam łacznie z rehabilitacja ok. 35 dni zwolnienia lekarskiego . Noga nadal mnie boli gdy dłużej chodze a szczególnie na zmiane pogody a w dodatku mam deskonfort w postaci tego ze nie umiem zgiąć w tej nodze palców tak jak w drugiej - jeśli wogóle ma to jakiekolwiek znaczenie- nodze .Po 7 miesiącach dostałam zgłoszenie na komisje lekarz orzecznik dał mi zero procent uszczerbku na zdrowiu . co mam w tym wypadku zrobić .czy wogóle ma sens sie odwoływać od tej decyzji .prosze o porade z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Ma sens.Probowac zawsze warto, idź przedtem do chirurga na konsultację (najlepiej prywatnie) i niech Ci opisze stan aktualny, włącznie z tą niesprawnością palców. A niezależnie od tego mogę poradzić Ci z doswiadczenia wlasnego, bo tez mialam skręcone srodstopie i nieschodzącą opuchliznę i bolesność, chirurg na to nie mogl juz poradzic, dopiero lekarz rodzinny powiedzial, że swietnie na to pomagają zabiegi fizjoterapeutyczne a konkretnie laser. Niestety, na NFZ juz nie dalo rady, limit wyczerpali, musialam wiec oplacic sobie prywatnie.Jeden zabieg ok 10-15 zl a dobre skutki odczuwa sie juz po trzecim, opuchlizna schodzi, najleoiej wziąć ich 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepsi1 Opublikowano 4 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Do EWANIA Tak jak Pani poradziła poszłam do ortopedy na konsultacje z której wynikło ze o-porócz tych problemów z palcami w nodze - miałam pęknięcie kostki co jest widoczne na zrobionym nowym zdięciu rtg. jestem po kolejnej rehabilitacji poniewaz pan doktor jest teraz na urlopie udam sie do niego po 20- tym ,po skonczonej rehabilitacji kazał mi znowu sie u siebie wstawic , nie ma zadnej poprawy z noga .A ze zus dostałam odmowna decyzje co do nastepnej komisji i oświadczenie ze jezeli nie zgadzam sie z ich decyzja tao mam skladac sprawe w sadzie .Co dalej mam robić prosze o porade dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Jakie ZUS podal uzasadnienie odmowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi