temp5 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Witam. Miałem wypadek przy rozładunku towaru - potknąłem się przy przechodzeniu przez nieczynne tory kolejowe. Do wypadku doszło na terenie innego zakładu pracy. Zdarzenie zostało zakwalifikowane jako wypadek przy pracy. Otrzymałem świadczenia zusowskie, jednak uważam, iż nie pokrywają one całości poniesionej szkody z uwagi na uszczerbek. Jestem już zdrowy i nadal pracuję, dlatego też nie chcę pozywać mojego pracodawcy lub jego ubezpieczyciela - sądzę iż mój pracodawca nie ponosi winy za zdarzenie. Jednakże teren gdzie dokonywałem rozładunku towaru (ciężki) nie był dostatecznie zabezpieczony, nie było ostrzeżeń. Jest to teren innego zakładu pracy. Czy z uwagi na powyższe mogę zwrócić się do tego innego zakładu pracy lub ew. jego ubezpieczyciela o wypłatę odszkodowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Moim zdaniem - jak najbardziej.Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi