Wypadek, juz po wszystkich badaniach, a teraz odszkodowanie, kr szyjne

Założył wojtas-sec, 10 września 2008 · 292 wyświetlenia

wojtas-sec

Witam. W lutym br. roku mialem wypadek samochodowy w pracy (bylem poszkodowanym) leczylem sie u lekarza rehabiitacji okolo 6 miesiecy, uszkodzenie kregoslupa w odcinnku ledzwiowym szyjnym oraz obojczyka lewego. Niestety po serii kodladnie 40 zabiegow (jedna seria okolo 3 roznych zabiegow) nie stwierdzalem zadnej poprawy a wrecz pogorszenia ale "lekarz" stwierdzil ze to by bylo na tyle - wystawil zaswiadczenie o zakonczeniu leczenia 🙂. Poszedlem wiec do znajomego prawnika co dalej? i co okazuje sie ze "lekarz" opisal mi moje obrazenia w sposob nastepujacy: uszkodzenie kregoslupa w odcinku ledzwiowym i szyjnym oraz obojczyka. I teraz na zdrowy rozsadek jak moge dostac odszkodowanie jak w zasadzie nic u mnie nie stwierdzono - uszkodzenie.... Poszedlem wiec do neurochirurga a pozniej na rezonans poniewaz dretwieja mi rece i odczuwam czasami mocny bol w szyi. I teraz diagnoza w skrocie: Obnizona wysokosc i cechy dehydratacji krazkow miedzykregowych C3-C4 i C4-C5 oraz na poziomie C3-C4 posrodkowo-lewoboczna wypuklina krazka modelujaca przednia sciane worka oponowego.

I teraz pytanie do Was czy ktos wie moze ile moge dostac % uszczerbku na zdrowi z takimi obrazeniami i ewentualnie ile z OC sprawcy wyplaca PZU za 1%. Dzieki z gory pozdrawiam

imported_michal
ile za 1% to nie wiem, ale w kwestii oceny uszczerbku to będziesz miał komisję lekarską i tam wszystko się okaże.
Monika
niestety przed tobą długa droga do otrzymania odszkodowania ja miałam bardzo podobny uraz w kwietniu i jak narazie jeszcze sie komisji lekarskiej nie doczekałam z tego co wiem przy takich urazach to pzu przyznaje około 2% uszczerbku gdzie może do 15% więc trzeba się odwoływac i do sądu jak masz zacięcie do tego, ja wziełam kancelarie ktora sie wszystkim zajmuje polecam bo samemu to ciezko z nimi walczyc. Miałam jeszcze dwa swoje ubezpieczenia i z jednogo w interrisk przyznali 3% pomimo odwołania i do tego stwierdzili że 1 % to juz miałam przed wypadkiem, dodam że komisja odbyła sie zaocznie bez mojego udziału . Tak że życze powodzenia w długiej i niełatwej walce. Acha wiadomo im wiecej bedziesz miał dokumentacjo medycznej tzn kart pacjenta od lekarzy wyników badań faktór za to wszystko tym łatwiej.