Raven Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 Jeśli był taki temat to przepraszam ale nie znalazłem dlatego postanowiłem zapytać co zrobić. Mam pytanie czy muszę się zgadzać na to co proponuje mi zakład ubezpieczeń ? A mianowicie miałem wypadek ( nie z mojej winy, szkoda całkowita) i ubezpieczyciel sprawcy wypadku chce wypłacić (sporo zaniżone) odszkodowanie i na dodatek upiera się, ze to odszkodowanie będzie pomniejszone o wartość samochodu po wypadku, który oczywiście chcą mi zostawić. Ja chce żeby wypłacili mi całość odszkodowania i żeby zabrali sobie ten złom. Czy mam do tego prawo, żądać całości sumy ??? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ubezpieczona Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 Niestety. Możesz poprosi o pomoc w zbyciu auta - wtedy ono wypłacą ci różnicę i wystawią auto na aukcji - po jego sprzedaży będziesz miał całą wartość, ale niestety takiego obowiązku nie mają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now