qazwsx Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 W maju miałam wypadek złamałam lewe udo,prawą panewkę,pięć żeber, kość skokową.W udzie mam zespolenie płytą.Czytam Wasze posty i zaczęłam chodzić o kulach z obciążeniem nóg.Poradżcie co dalej mam robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polamaniecc Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 czekać aż się zrośnie, niestety to trwa długo, o przebojach połamańców mozesz poczytać w tym długim wątku:no nie mogę dać linka dom nowy, skandal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazwsx Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 połamaniecc wrote:czekać aż się zrośnie, niestety to trwa długo, o przebojach połamańców mozesz poczytać w tym długim wątku:no nie mogę dać linka dom nowy, skandal!dzięki czytam te wypowiedzi i trzymają mnie przy życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powypadku Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 gazwsx mam ten sam problem ze złamaniam wieloodłamowym jakbyś mogł mi coś napisać jak to wszystko będzie przebiegac co robić bo załamuje sie powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariawo Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 powypadku wrote:gazwsx mam ten sam problem ze złamaniam wieloodłamowym jakbyś mogł mi coś napisać jak to wszystko będzie przebiegac co robić bo załamuje sie powoliHej kiedy miałeś wypadek? Najważniejsza jest rehabilitacja i postęp zrostu kości .U mnie zrost zaczął się pojawiać po4 miesiącach. Chodziłam o dwóch kulach ,od 2 miesięcy chodzę o jednej. W domu bez kul.Jeśli chodzi o załamanie to też przez to przechodzę.Od m-ca chodzę na rehabilitację,głównie chodzi o wzmocnienie mięśni uda.Cwiczenia na rowerze ,chodzenie na bieżni.Jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym do maja.Pozdrawiam napisz jak to wygląda u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariawo Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 powypadku wrote: gazwsx mam ten sam problem ze złamaniam wieloodłamowym jakbyś mogł mi coś napisać jak to wszystko będzie przebiegac co robić bo załamuje sie powoli wcześniej bylam zarejestrowana jako qwazx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powypadku Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 CzescJa miałem operacje 11.12.08 chodze o 2 kulach cięzko jest ale już sie nie łamie . Ze zrostem nie wiem jak jest . Strasznie ta noga boli . na rowerku nie dam rady jezdzic bo probowalem le mam za slabe zgiecie jeszcze. Dobrze pogadac z kims bardziej doswiadczonym hehe pozdrawiam a juz mialem 2 tyg rehabilitacji a ty kiedy miales operacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariawo Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Hej ja miałam wypadek w maju,tydzien noga na wyciągu po tygodniu zabieg.Następnego dnia po zabiegu już ćwiczylam biernie zginanie kolana /ból niesamowity/.Kule wzięłam dopiero w sierpniu.Dobrze ,że rehabilitujesz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powypadku Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 o kurcze to sporo miesiecy . ja juz chcem tak po 4 miesiacach funkcjonowac normalnie zobaczymy czy mi sie uda:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi