Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

złamanie wieloodłamowe uda

qazwsx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W maju miałam wypadek złamałam lewe udo,prawą panewkę,pięć żeber, kość skokową.W udzie mam zespolenie płytą.Czytam Wasze posty i zaczęłam chodzić o kulach z obciążeniem nóg.Poradżcie co dalej mam robić.

• 2 miesiące temu...
połamaniecc wrote:
czekać aż się zrośnie, niestety to trwa długo, o przebojach połamańców mozesz poczytać w tym długim wątku:
no nie mogę dać linka dom nowy, skandal!
dzięki czytam te wypowiedzi i trzymają mnie przy życiu

• 2 miesiące temu...
powypadku wrote:
gazwsx mam ten sam problem ze złamaniam wieloodłamowym jakbyś mogł mi coś napisać jak to wszystko będzie przebiegac co robić bo załamuje sie powoli
Hej kiedy miałeś wypadek? Najważniejsza jest rehabilitacja i postęp zrostu kości .U mnie zrost zaczął się pojawiać po4 miesiącach. Chodziłam o dwóch kulach ,od 2 miesięcy chodzę o jednej. W domu bez kul.Jeśli chodzi o załamanie to też przez to przechodzę.Od m-ca chodzę na rehabilitację,głównie chodzi o wzmocnienie mięśni uda.Cwiczenia na rowerze ,chodzenie na bieżni.Jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym do maja.
Pozdrawiam napisz jak to wygląda u Ciebie

powypadku wrote:

gazwsx mam ten sam problem ze złamaniam wieloodłamowym jakbyś mogł mi coś napisać jak to wszystko będzie przebiegac co robić bo załamuje sie powoli

wcześniej bylam zarejestrowana jako qwazx

Czesc

Ja miałem operacje 11.12.08 chodze o 2 kulach cięzko jest ale już sie nie łamie :) . Ze zrostem nie wiem jak jest . Strasznie ta noga boli . na rowerku nie dam rady jezdzic bo probowalem le mam za slabe zgiecie jeszcze. Dobrze pogadac z kims bardziej doswiadczonym hehe pozdrawiam :) a juz mialem 2 tyg rehabilitacji a ty kiedy miales operacje

Hej ja miałam wypadek w maju,tydzien noga na wyciągu po tygodniu zabieg.Następnego dnia po zabiegu już ćwiczylam biernie zginanie kolana /ból niesamowity/.Kule wzięłam dopiero w sierpniu.Dobrze ,że rehabilitujesz.

Pozdrawiam