Riddick Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Witamniedawno miałem przykrą niespodziankę, a mianowicie odkryłem ze na parkingu ktoś wgniótł mi błotnik i zniszczył w tym miejscu lakier do gołej blachyzgłosiłem to w AC PZU, wyliczyli mi szkodę i przesłali pieniądzeale zastanawiam się czy oni nie będą chcieli podnieść mi przez to składki AC mimo ze to nie jest z mojej winy uszkodzenie auta np koledze przy włamaniu chcieli podnieść ale sie nie zgodził na to bo to nie z jego winy i w końcu nie podnieśli mu tej składki z góry dziękuję za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubezpieczona Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Założenie AC jest takie, że niezależnie od tego czy jesteś sprawcą czy poszkodowanym po wypłacie odszkodowania jest podwyższona składka, chyba, że masz wykupiona tzw. gwarancję zniżki lub znany jest sprawca do którego twoje TU może się zwrócić z prośbą o zwrot wypłaconego tobie odszkodowania. W każdym innym przypadku będzie wzrost składki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddick Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 a czy te ubezpieczenia mini AC to powodują też wzrost zniżek w zwykłym AC? bo zastanawiam sie czy nie lepiej przy aucie o wartości 8000zł tylko takie zrobić bo przy normalnym AC oni chcą koło 1200zł za składkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi