ankus Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 witam w lipcu tego roku miałam wypadek w stadninie podczas jazdy konnej, w wyniku tego doszło do złamanie miednicy, wieloodłamowego złamania k.krzyżowej, k.kulszowej prawej, k.łonowych. (na szczęście obyło się bez urazów wewnętrznych). w szpitalu leżałam ponad 40dni, po 7dniach od wypadku miałam operacje (założenie stabilizatora zewnętrznego), po 30dniach leżenia plackiem, bez ruchu, nawet siadania( od operacji) zaczęłam chodzić o kulach, następnie wypisano mnie do domu. teraz czekam na 2 operacje (ściągniecie stabilizatora - w połowie października) jestem studentką, z powodu tego wypadku na uczelnie wróce może w listopadzie, przez dłuższy okres będe musiała chodzić o kulach, czeka mnie także rehabilitacja.na "Szczęście" jestem ubezpieczona na uczelni, w dwóch innych ubezpieczalniach, stadnina (szkółka jeździecka) także jest ubezpieczona. w związku z tym mam pytanie, czy przysługują mi odszkodowania od wszystkich firm w których była ubezpieczona (także od uczelni i stadniny)? po jakim czasie od wypadku moge zabiegać o ubezpieczenie? i czy komisja lekarska będzie brała pod uwage obydwie operacje i okres tych 3 miesięcy, w których mam założony stabilizator?z góry dziękuje za wszelkie informacje )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter Odszkodowania Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Przysługuje Pani prawo do odszkodowania z tytułu każdego z opisanych ubezpieczeń, o ile warunki tych ubezpieczeń obejmują takie zdarzenie losowe. O odszkodowanie może Pani wnosić już teraz, co jednak nie oznacza, że roszczenia zostaną rozpatrzone natychmiast - są przewidziane terminy likwidacji szkód i inne sytuacje, które mogą przedłużyć postępowanie. W przypadku ubezpieczenia NNW komisja lekarska będzie brała pod uwagę trwały uszczerbek na zdrowiu, w pozostałych ubezpieczeniach również inne okoliczności wpływające na rozmiar krzywdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi