meghi Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 miesiąc temu miałam stłuczkę z nie swojej winy. zgłosiłam ją do ubezpieczalni, która w ciągu tygodnia wyceniła szkodę na określoną kwotę. by nie być zachłannym samochód został oddany do blacharza celem naprawy bezgotówkowej. dziś po 3 tygodniach napraw samochód został zwrócony... jak się okazało nie wszystkie usterki zostały poprawnie usunięte, został dodatkowo zarysowany tylni zderzak, który wcześniej był w porządku, został zniszczona tapicerka (ubrudzona smarami). co mogę zrobić w takim przypadku? czy mam jakieś podstawy do tego by żądać od zakładu mechanicznego usunięcia powstałych i wykoniania naprawy nieusuniętych usterek? bo wydaje mi się na chwilę obecną, że po wskazaniu oprócz prośby i odbrej woli mechanika nie pozostaje mi nic innego.będę wdzięczna za odpowiedź w tym temacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter Odszkodowania Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Nie wszystkie uszkodzenia zostały naprawione, gdyż ubezpieczalnia wskazała i zapłaciła blacharzowi tylko za wskazane uszkodzenia. Zakres szkód powstałych w wyniku kolizji może Pani kwestionować w stosunku do ubezpieczalni. Nowe szkody tj. te powstałe w zakładzie blacharskim należy zgłosić temu zakładowi, przy czym jeśli nie ma Pani dowodów na to, że nie było ich przed oddaniem pojazdu do zakładu to może powstać problem dowodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubezpieczona Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Jeśli chodzi o udowodnienie w warsztacie naprawczym, że auto wcześniej nie posiadało tych szkód bardzo pom,ocne mogą okazać się zdjęcia zrobione przez ubezpieczyciela podcza oględzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi