Witam 18,09 miałem kolizję z obywatelem rumunii, który posiadał auto zarejestrowane i ubezpieczone na węgrzech...Jego polisa jest w firmie uniqa...Pomijam fakt,że ile zachodu miałem wczoraj, żeby zgłosić szkodę bo i jego i moja firma ubezpieczeniowa(PZM TU S.A) odsyłali mnie jeden do drugiego dopóki pani z BUK w W-wie poinformowała mnie ze firma Uniqa ma to rozpatrywać. Pytanie moje brzmi tak po 1-wsze to jaki termin ma firma ubezpieczeniowa na oględziny i wypłatę pieniędzy(pani z Uniqa straszyła mnie terminem do 30 dni jeśli pojawią się problemy w papierach)...A drugie to jak jest z uzyskiwaniem należności z tej firmy bo obawiam się ze koszty naprawy u przęcietnego blacharza na nowych częściach to ok...3000 zł a za auto zapłaciłem 5000zł.Po 3cie jeśli ktoś mógłby mi podać wartość rynkową vw passat b3 kombi 1,8 ABS 90KM zasilanego instalacją LPG rok prod 92 bo nie chce żeby zostać w tej kwestii oszukany bo mogą wyliczyć szkodę całkowitą...Poradźcie mi jak postępować...Z góry dziękuję...
Kolizja z obcokrajowcem
Założył boss_krosno, 19 września 2008 · 257 wyświetleń
rzeczywiście czas oczekiwania na wypłatę odszkodowania przekroczyć może nawet wspomniane 30 dni, a to choćby z uwagi, że w wypadek zamieszany był pojazd ubezpieczony za granicą. Obawiam się kolego, że sporo będziesz zmuszony czekać na te pieniądze:/
jeżeli koszt naprawy nie przekroczy wartości pojazdu sprzed szkody, nie masz się co obawiać szkody całkowitej.