konrad1422 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Witam! Miałem poważny wypadek na motorze na własnej posesji gdzie miałem całkowite złuszczenie nasady bliższej kości ramiennej prawej w tym 3 operacje z narkozą (wyciąg zeno, druty i wyciąganie) Złożyłem dokumenty do pzu i za komisją czekałem ponad 2 i pół miesiąca na komisje. Po komisji czyli ok. 2tyg przyszła decyzja i tylko 7% !! Jestem całkowicie oburzony i nie wiem co robić. Byłem ubiezpieczony w pzu (ubezpieczenie grupowe) płaciłem w LO bodajże 44zł. Jestem ubezpieczony na 11.000zł i otrzymałem 770zł. W decyzji jaką otrzymałem napisane jest że na pods jakiegoś tam artykułu pzu informuje o możliwości dochodzenia rozszczeń na drodze sądowej! Czy mogę się jakoś odwołać i co mam dalej robić? Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny... Ta kwota jaką otrzymałem nie rekompensuje przeżytego bólu ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 zawsze można się odwołać, masz do tego prawo, do sądu nie idź bo to ubezpieczenie nie jest tego warte. Przy sumie ubezpieczenia w Twoim NW nawet jak dstaniesz 10%-15% to dostaniesz odpowiedni procent sumy ubezpieczenia, tak to niestety działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1422 Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 czyli gdzie mam się udać aby się odwołać i co ewentualnie trzeba dalej robić .... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonday Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 napisz odwołanie tak jak radzi michał - do tej samej jednostki która rozpatrywała twoje zgłoszenie szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi