Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

co to oznacza:

Rekomendowane odpowiedzi

cytuje pismo:

Pzu uprzejmie informuje że na podstawie kalkukacji wysokość kosztów wynosi 6000zł

ALE: stanowi jedynie określenie rozmiarów szkody w pojezdzie i nie oznacza przejecia odpowiedzialności za powstałą szkode.

JEDNOCZEŚNIE: informujemy ze ustalenie wysokości oraz wypłata nastąpi po ustaleniu odpowiedzialnosci PZU zgodnie z ustawą....

CO TO OZNACZA?

hmm, jednoznacznie policja stwierdziła że to nie jest z mojej winy, (ja na głownej) sprawca dosłownie 'wyleciał' z parkingu .... ??!

ale lepiej - dziś poszedłem z tym pismem - pracownik pzu powiedział że popełnili błąd wysyłając to do mnie i zaszły pewne zmiany - że przedstawią mi trzy możliwośći itp , że musza jeszcze raz przekalkulować itp

co ciekawe telefonicznie ( w poniedziałek) powiedziano mi że auto warte 10 000 , wrak 6200 a oni dodadzą 3800....

zaczyna się kręcenie, coś tak czuje

ps:czy takie pismo o przyjęciu odpowiedzialności za szkode to standard czy odstepstwo?

powinno być standardem, niestety nie jest...

co do szkody

masz kalkulacje naprawy pojazdu? z tego co piszesz wynika, że wyliczyli ci szkodę całkowitą,

oznacza to mniej więcej że koszt naprawy przekracza 10 tys zł. Czy w Twoim przypadku rzeczywiście ma to miejsce? koniecznie zajrzyj do wyceny.

pismo które cytujesz standardowo wysyłają do wszystkich. Podobne wysyłają i inne TU. To takie zawiadomienie, że już działają, natomiast wszystkie procedury muszą być przeprowadzone. Twoje przekonanie o winie to jedno, ale policja musi jeszcze odpowiedzieć im na ich zapytanie. Tak to działa, i niestety trwa.