badek Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 cytuje pismo:Pzu uprzejmie informuje że na podstawie kalkukacji wysokość kosztów wynosi 6000zł ALE: stanowi jedynie określenie rozmiarów szkody w pojezdzie i nie oznacza przejecia odpowiedzialności za powstałą szkode. JEDNOCZEŚNIE: informujemy ze ustalenie wysokości oraz wypłata nastąpi po ustaleniu odpowiedzialnosci PZU zgodnie z ustawą.... CO TO OZNACZA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonday Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 że PZU wyliczyło koszty naprawy, ale nie przyjęło jeszcze odpowiedzialności za likwidację szkody. Ty powinieneś wiedzieć z jakiego powodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badek Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 hmm, jednoznacznie policja stwierdziła że to nie jest z mojej winy, (ja na głownej) sprawca dosłownie 'wyleciał' z parkingu .... ??! ale lepiej - dziś poszedłem z tym pismem - pracownik pzu powiedział że popełnili błąd wysyłając to do mnie i zaszły pewne zmiany - że przedstawią mi trzy możliwośći itp , że musza jeszcze raz przekalkulować itp co ciekawe telefonicznie ( w poniedziałek) powiedziano mi że auto warte 10 000 , wrak 6200 a oni dodadzą 3800.... zaczyna się kręcenie, coś tak czuje ps:czy takie pismo o przyjęciu odpowiedzialności za szkode to standard czy odstepstwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonday Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 powinno być standardem, niestety nie jest...co do szkodymasz kalkulacje naprawy pojazdu? z tego co piszesz wynika, że wyliczyli ci szkodę całkowitą,oznacza to mniej więcej że koszt naprawy przekracza 10 tys zł. Czy w Twoim przypadku rzeczywiście ma to miejsce? koniecznie zajrzyj do wyceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 pismo które cytujesz standardowo wysyłają do wszystkich. Podobne wysyłają i inne TU. To takie zawiadomienie, że już działają, natomiast wszystkie procedury muszą być przeprowadzone. Twoje przekonanie o winie to jedno, ale policja musi jeszcze odpowiedzieć im na ich zapytanie. Tak to działa, i niestety trwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi