edziunia_80 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Mam pytanko. Mam AC i naprawiam samochód bezgotówkowo (nieudana próba kradzieży), warsztat nie może dogadac sie apropo rozliczenia z ubezpieczycielem. Czy warsztat ma prawo zatrzymac mi auto do czasu rozliczenia? (nie dostałam samochodu zastepczego ) Po drugie ubezpieczyciel potracił 45 % amortyzacji i warsztat chce ta kwote ode mnie - czy jezeli ja sie rozliczam bezgotowkowo to ma takie prawo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonday Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 nie powinni Ci trzymać pojazdu, a udzieliłaś pełnomocnictwa warsztatowi do zajęcia się sprawą o odszkodowanie? masz pewność, że nie naciągną kosztów na swoją korzyść? bo wtedy ubezpieczyciel może słusznie nie wypłacać całości, a Ty na tym cierpisz.a z jakiego tytułu ta amortyzacja? masz to gdzieś na piśmie, co napisali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziunia_80 Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Jeżeli chodzi o amortyzacje to jest podobno w regulaminie, a pełnomocnictwo warsztat dostał ode mnie na naprawe z kosztorysu i ewentualane dodatkowe wczesniej nie widoczne usterki. Z tego co wiem to warsztat wystawił w kosztorysie tylko rzeczy rzeczywiscie wymienione wiec raczej nie naciaga ewidentnie ubezpieczyciel napisal ze potraca za to ze wstawili mi nowe czesci a oni policzyli jako stare czyli tzw amortyzacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonday Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 w regulaminie? to nie wiesz? zajrzyj tam koniecznie, jak chcesz się odwoływać bez argumentów?"nie bo nie" może nie wystarczyć.sprawdź OWU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziunia_80 Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 No jest w regulaminie ale dlaczego ja mam płacić 45% za bębenek do zamka skoro tu sie nie da zamienników ani używanych części. Rozumiem inne cześci które mógł bym se wstawic używane np bo takie mi ukradli i takie mi ubezpieczyciel może opłacić ale jak nie ma używanych bębenków do zamka to ja mam za nie płacić ? To co to jest te bezgotówkowe i po co te AC skoro i tak trzeba za cześci sobie zapłacić?Najbardziej mnie interesuje czy dopóki nie będzie wpłacona cała kwota warsztatowi czy może on mi wstrzymać wydanie go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonday Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 niestety nie znam 100% odpowiedzi na to twoje pytanie:cyt: ""Najbardziej mnie interesuje czy dopóki nie będzie wpłacona cała kwota warsztatowi czy może on mi wstrzymać wydanie go?"" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 nie, nie mogą nie wydać samochodu. Bezprawny zabór czyjegoś mienia to kradzież. W razie czego wzywaj policję. Mogą jednak wymontować zamek, bo do czasu opłacenia jest ich własnością. Co do amortyzacji, to obudziłaś się trochę za późno, teraz zgodnie z tym za co zapłąciłaś (mam na myśli polisę) mają prawo potrącić Ci te 45%, a Ty musisz sama zapłacić różnicę warsztatowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziunia_80 Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 OK. Dzięki za pomoc. A jeśli chodzi o przebudzenie to przyznaje ci całkowitą racje - "mądry Polak po szkodzie tera zjuż wiem że będe musiała dokupić ta opcje" Jak się wyjaśni cała sprawa to was poinformuje już wiem napewno, że będzie mnie ten wybryk złodziejaszków sporo kosztował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi