Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

uraz gŁowy podczas rehabilitacji w sanatorium

Anna Piekarska
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zdarzyla mi sie bardzo przykra historia . Będąc skierowana przez ZUS do tzw. sanatorium a tak naprawde to szpital z oddzialem rehabilitacji . Znalazlam się w budynku z podlogami pokrytymi plytkami z wysokim polyskiem co uważam bylo bezpośrednia przyczyną mojego wypadku. Dodam ,iż byŁam osoba bardzon sprawną fizycznie i na nogach mialam kapcie o gumowej podeszwie .

Idąc na posilek noga prawa ślizgnęla się do tylu co spowodowalo ,że centralnie wyrżnęlam czolem w podlogę ,aż mi glowa odskoczyla od podloża . Przytomności nie stracilam ale glowa spuchla i powstaŁ ogromny krwiak i guz . Ordynator tej placówki laskawie po 5 godzinach zawiózl mnie do szpitala klinicznego gdzie mialam przeprowadzone prześwietlenie . Zlamań nie bylo . Dolegliwości takie jak wymioty i bóle glowy mialam . Przez caly okres pobytu na "rehabilitacji" czyli 21-dni milam bóle glowy i mam je do dziś. Mierzone miaŁam ciśnienie i to tyle . Dodam ,że mam 55- lat i rehabilitacja dot. psychiki . Zostalam potraktowana przedmiotowo i czuję sie zlekceważona . Co mogę zrobić żeby uzyskać z ZUS odszkodowanie ponieważ to stalo sie po ich patronatem . Nadal lecze sie i chodzę do neurologa oraz chirurga . Anna

Szukam pomocy dlatego, iż spotykam sie kompletna ignorancja .

• 1 miesiąc temu...

witaj,

odszkodowanie z ZUS? raczej od właściciela "Szpitala". Wygląda to jak jakieś zwyczajne zaniedbanie. Ostatnio byłem świadkiem jak we wrocławiu w jednym z supermarkietów nakładano warstwę antypoślizgową na płytki. Czemu w szpitalach mieliby tego nie robić? lekarze to nie są wszak święte krowy. Choć hamstwo lekarzy nie ma tu nic do rzeczy bo chodzi o właściciela placówki lub zarządcę, który nie dopilnował porządków.

Czy dalej się leczysz? Masz odnotowany gdzieś ten wypadek? Są świadkowie zdarzenia? jak najbardziej możesz starać się o odszkodowanie zgodnie z przepisami KC.