Gju Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Witam was wszystkich mam taki problem a mianowicie znane wam zapewne Towarzystwo Ubezpieczeniowe Allianz Direct (sporą kampanie reklamową mają że niby bez agentów to taniej także musieliście słyszeć ) nie uznaje wypowiedzenia polisy OC, Wypowiedzenie wysłane zostało przeze mnie gdy tylko nabyłem nowy samochód czyli można powiedzieć że w pierwszym dniu. Allianz sobie twierdzi że poprzez wysłanie im takiego zwyczajnego/standardowego formularza wprawdzie rozwiązałem umowę ubezpieczenia ale z końcem okresu na jaki było to ubezpieczenie zapisane. Kto ma racje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonday Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 oczywiście masz prawo rozwiązać umowę po kupnie pojazdu, zgodnie z prawem masz na to 30 dni, ewentualnie możesz zażądać od TU wyliczenia nowej składki i wówczas TU wylicza Ci wartość składki według twoich zniżek, bo np poprzedni właściciel miał zwyżkę 100% i co wtedy? przecież nie będziesz płacił za jego błędy;) masz dowód nadania i odbioru pisma z rozwiązaniem umowy? Tak to już jest z Allianz Direct Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi