Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Co mogę zrobić przed wyrokiem sądu?

mkochano
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zostałem poszkodowany w wypadku (złamania i inne urazy). Sprawca nie przyznaje się do winy i ubezpieczyciel sprawcy (PZU) każe czekać na wyrok sądu. Wg. Policji sprawa trafi do sądu za około rok.

Czy są jakieś działania, które mogę podjąć przed wyrokiem sądu? Dotychczas zgłosiłem szkodę w pojeździe, która została wyceniona, jednak PZU z wypłatą czeka na wyrok sądu. Zbieram też rachunki za leki. Czy mogę zrobić coś więcej?

Pozdrawiam

Michał

mkochano wrote:
Witam

Zostałem poszkodowany w wypadku (złamania i inne urazy). Sprawca nie przyznaje się do winy i ubezpieczyciel sprawcy (PZU) każe czekać na wyrok sądu. Wg. Policji sprawa trafi do sądu za około rok.

Czy są jakieś działania, które mogę podjąć przed wyrokiem sądu? Dotychczas zgłosiłem szkodę w pojeździe, która została wyceniona, jednak PZU z wypłatą czeka na wyrok sądu. Zbieram też rachunki za leki. Czy mogę zrobić coś więcej?

Pozdrawiam
Michał
niestety, jeżeli sprawca nie przyjął mandatu (a z Twojego postu tak wynika), musisz czekać na prawomocny wyrok. W tej chwili skrzętnie kolekcjonuj dokumentacje medyczną i koszty poniesione na leczenie, zakup lekarstw, czy też dowody utraconych dochodów...i czekaj...