mkochano Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Witam Zostałem poszkodowany w wypadku (złamania i inne urazy). Sprawca nie przyznaje się do winy i ubezpieczyciel sprawcy (PZU) każe czekać na wyrok sądu. Wg. Policji sprawa trafi do sądu za około rok. Czy są jakieś działania, które mogę podjąć przed wyrokiem sądu? Dotychczas zgłosiłem szkodę w pojeździe, która została wyceniona, jednak PZU z wypłatą czeka na wyrok sądu. Zbieram też rachunki za leki. Czy mogę zrobić coś więcej? PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia_oli Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 zbieraj dosłownie wszystko! a paragony skseruj, BO ONE ZNIKAJĄ!! Naprawdę, ja nie wiedziałam i teraz mam czyste karteczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonday Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 mkochano wrote:WitamZostałem poszkodowany w wypadku (złamania i inne urazy). Sprawca nie przyznaje się do winy i ubezpieczyciel sprawcy (PZU) każe czekać na wyrok sądu. Wg. Policji sprawa trafi do sądu za około rok.Czy są jakieś działania, które mogę podjąć przed wyrokiem sądu? Dotychczas zgłosiłem szkodę w pojeździe, która została wyceniona, jednak PZU z wypłatą czeka na wyrok sądu. Zbieram też rachunki za leki. Czy mogę zrobić coś więcej?PozdrawiamMichałniestety, jeżeli sprawca nie przyjął mandatu (a z Twojego postu tak wynika), musisz czekać na prawomocny wyrok. W tej chwili skrzętnie kolekcjonuj dokumentacje medyczną i koszty poniesione na leczenie, zakup lekarstw, czy też dowody utraconych dochodów...i czekaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi