zatrucie salmonellą na weselu
Założył doniu, 30 września 2008 · 366 wyświetleń
jeżeli sprawa zostanie skierowana do sądu to chyba wszystko może zostać rozpatrzone w jednym pozwie, taki zbiorowy pozew. Jeżeli uda się wykazać winę restauratora, no cóż, mowa może być o naprawdę sporych odszkodowaniach. Najlepiej poszukaj kogoś kto tą sprawą będzie w stanie się zająć, bo to nie będzie proste do przygotowania.
Oczywiście odpowiedzialność zostanie przerzucona na ubezpieczyciela (oby!) i to on będzie pokrywał szkody (czyli głównie zadośćuczynienia, koszty leczenia, być może rehabilitacji).
doniu napisał(a):
Dziekuje za odpowiedź. Raczej chcielibysmy uniknąć mieszania w ta sprawe sądu. Po prostu chcemy sobie i restauratorom oszczędzic nieprzyjemności. To nie była bezpośrednio wina restauracji, ale cukierni, która dostarczyła zarażone ciasta. jest to zbadane i Sanepid ma na to dowody. Kontaktowałam się z ubezpieczycielem, miał się ktoś z nami skontaktować w tej sprawie, ale póki co cisza 🙁 Teraz to my musimy działać, ale nie wiemy jak się za to zabrać. Czy wynając jakiegos prawnika, który nam to napisze i pomoże sprawę doprowadzic do końca ?? Nie mam sie kogo doradzić w tej sprawie stąd obecność moja na tym forum. Pozdrawiam doniu
2) Pkt 1. Sprawa jest trochę zawiła i wymaga szczegółowego zaznajomienia.