Witam! Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki procent odszkodowania mogę się spodziewać za złamanie trzonu piszczeli S82.2, kości podudzia lewego w 1/3 dalszej. Kość zespolona płytą podudziową i 6 śrubami. Złamanie było w marcu i jeszcze chodzenie sprawia mi ogromny ból jakby ta kość się ruszała. Lekarz powiedział, ze jest zrost a ja nie mogę chodzić. Mam wezwanie na komisję lekarską do PZU i nie wiem na jaki % mogę liczyć. Byłabym wdzięczna za poradę. Pozdrawiam
odszkodowanie za złamane podudzie
Założył elżbieta, 3 października 2008 · 266 wyświetleń
Witaj,
przede wszystkim napisz z jakiego ubezpieczenia chcesz dochodzić odszkodowania? mowa o ubezpieczeniu NW czy OC, czy może nażycie".
Generalnie w ubezpieczeniach nieobowiązkowych ubezpieczyciele przygotowują specjalne tabele, w których określone są procentowe uszczerbki za konkretne urazy, od do. Tam możesz znaleźć informacje pożądane.
Witam! Korzystam z ubezpieczenia sprawcy OC , który nie zadbał należycie o odśnieżenie terenu. Jestem po komisji lekarskiej. Wniosłam również do ubezpieczyciela pismo o zadośćuczynienie. Obecnie mam usunięte zespolenie kości, wróciłam do pracy i czekam na orzeczenie szanownej komisji lekarskiej % uszczerbu na zdrowiu. Pozdrawiam