Tomasz86 Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Witam,W poniedziałek miałem wypadek z nie mojej winy. Zostalem przewieziony do szpitala. Zrobiono mi 4 prześwietlenia gdyż drętwiała mi ręka i ogólny ból pleców i karku. Nic nie jest złamane. W szpitalu zostałem na obserwacji 14 godzin dostalem dożylnie kroplówke przeciwbólową. Jutro minie tydzień od zajścia a ręka nadal boli i mam ograniczony zakres ruchu. Nie moge nią nic podnosić. Biorę tabletki przeciwbólowe żeby w miare normalnie spać. Byłem w przychodni i skierowano mnie do ortopedy. Do tego dochodzi to, że miałem w przeciągu 3 miesiecy 3 wypadki wszystkie z nie mojej winy i nie wiem czy bede w stanie wsiąść do auta dodam że mam dopiero 22 lata. Nigdy nawet nie dostałem mandatu a pracowalem wcześniej jako kierowca. Stąd moje pytanie czy bez widocznych uszczerbków na zdrowiu moge dochodzić odszkodowania z firmy sprawcy którą jest PZU ? Dodam, że dostałem zwolnienie z zajęć do 20 października gdyż jestem studentem (dziennie). Mieszkam w akademiku i czy moge wystąpić o zwrot kosztów za szkołe i mieszkanie za te 2 tygodnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 jeżeli udokumentujesz np. zaburzenia psychiczne i odwiedzisz parę razy lekarza lub ortopedę, możesz się starać. Oczywiście odszkodowanie może być wyższe gdy udokumentujesz swoje szkody, bóle i cierpienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi