jolalip Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 02.10.08 zostałam poszkodowana w wypadku: Wyprzedzałam traktor, który nagle zajechał mi drogę i uderzając w niego rozbiłam służbowy samochód(wracałam z pracy do domu). Po przyjeździe policji okazało się iż kierowca traktora był nietrzeźwy (1,3mg w wydychany powietrzu), nie miał prawa jazdy i prowadził nie swój pojazd. Ja zostałam przewieziona karetka do szpitala, gdyż miałam ból głowy i kręgosłupa w odcinku szyjnym. Nie stwierdzono u mnie po prześwietleniu szyji widzocznych zmian. Obecnie jestem na zwolnieniu lek. mam bóle i zawroty głowy; chodzę w kołnierzu miękkim. Czy mogę wykonać badania, jak tomografia, prywatnie aby upewnić się że wszystko jest ok na koszt sprawcy (czy poniesione koszty leczenia zwróci OC sprawcy?)W jaki sposób mam dochodzić odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamindo Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 wszystkie szkody powinnaś zgłosić z oc sprawcy (mienie i szkoda na osobie) Pamietaj że Tu refunduje koszty, nie wypłaca zaliczki na poczet przyszych wydatków, zbieraj rachunki i przedstaw ubezpieczycielowi sprawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david19900 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Mam taka sama sytuacje jak ty. Kolega wyżej dobrze napisał zbieraj rachunki i nie powinno być problemu przynajmniej ja tak usłyszałem(u mnie np za laki) coś jeszcze słyszałem ze można ubiegać się o odszkodowanie do własnego ubezpieczyciela( nie tylko od ubezpieczyciela sprawcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi