Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Czy to był błąd w rozpoznaniu???

jokerek2010
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mieszkam w UK. Rok temu w lipcu miałem wypadek samochodowy.Jechałem jako pasażer.Po kilku dniach w szpitalu wróciłem do domu. Mimo zapewnień lekarza że wszystko jest ok biodro bardzo bolało. Lekarze w GP też nie widzieli problemu. Będąc w Polsce zrobiłem tomografie i okazało się że biodro było złamane. Powrót do lekarza w UK i zaczęło się bieganie od lekarza do lekarza od szpitala do szpitala,badania wywiady itd. Miesiąc temu w końcu powiedziano mi że czeka mnie poważna operacja-osteotomia Ganza ale muszę czekać kolejne minimum 6 m-cy na operację. to mnie rozzłościło już do końca i napisałem skargę na NHS. Wczoraj dostałem maila że są w trakcie rozmów ale czekają aż lekarz który będzie operował wróci z urlopu i wtedy przyspieszą termin operacji-prawdopodobnie. Moje pytanie brzmi. Czy mógłbym zaskarżyć lekarza który nie zrobił odpowiednich badań po wypadku i ze złamaną nogą wypuścił mnie do domu??? Co mogę i co powinienem zrobić w następnym etapie.??? I najważniejsze- czy jest w ogóle sens walczyć z nimi??? W końcu jestem obcokrajowcem i nie wiem czy cokolwiek wskóram. Mam 32 lata i do tej pory prowadziłem aktywny sportowy tryb życia a w obecnej chwili tylko praca i dom. Jeśli ktoś widzi w tym jakąś szansę proszę o pomoc. Dziękuję bardzo

• 4 tygodnie później...