jokerek2010 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Mieszkam w UK. Rok temu w lipcu miałem wypadek samochodowy.Jechałem jako pasażer.Po kilku dniach w szpitalu wróciłem do domu. Mimo zapewnień lekarza że wszystko jest ok biodro bardzo bolało. Lekarze w GP też nie widzieli problemu. Będąc w Polsce zrobiłem tomografie i okazało się że biodro było złamane. Powrót do lekarza w UK i zaczęło się bieganie od lekarza do lekarza od szpitala do szpitala,badania wywiady itd. Miesiąc temu w końcu powiedziano mi że czeka mnie poważna operacja-osteotomia Ganza ale muszę czekać kolejne minimum 6 m-cy na operację. to mnie rozzłościło już do końca i napisałem skargę na NHS. Wczoraj dostałem maila że są w trakcie rozmów ale czekają aż lekarz który będzie operował wróci z urlopu i wtedy przyspieszą termin operacji-prawdopodobnie. Moje pytanie brzmi. Czy mógłbym zaskarżyć lekarza który nie zrobił odpowiednich badań po wypadku i ze złamaną nogą wypuścił mnie do domu??? Co mogę i co powinienem zrobić w następnym etapie.??? I najważniejsze- czy jest w ogóle sens walczyć z nimi??? W końcu jestem obcokrajowcem i nie wiem czy cokolwiek wskóram. Mam 32 lata i do tej pory prowadziłem aktywny sportowy tryb życia a w obecnej chwili tylko praca i dom. Jeśli ktoś widzi w tym jakąś szansę proszę o pomoc. Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Witam,polecam zwrócić się o pomoc do miejscowej kancelarii prawnej lub odpowiednika naszych kancelarii odszkodowawczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Złóż zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Prokurator przeprowadzi postępowanie dowodowe. Jeśli lekarz zostanie skazany wyrokiem wtedy masz już prosto uzyskać zadośćuczynienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi