Witam, mam prośbę o udzielenie kilku rad w związku z moją sprawą opisaną poniżej, jeżeli ktoś będzie w stanie odpowiedzieć będę ogromnie wdzięczny.
Otóż parę tygodni temu miałem wypadek samochodowy z winy innego uczestnika ruchu, jechałem ze swoją siostrą, oboje odnieśliśmy obrażenia, w związku z tym mam pytanie czy odszkodowanie za szkody osobowe powinienem próbować uzyskać z polisy OC sprawcy czy z naszej polisy NNW? Czy może jest możliwe wyciągniecie jakiejś kasy z obu tych polis?
Jeżeli z NNW to jaki mam czas na złożenie wniosku o odszkodowanie - ponieważ leczenie wciąż trwa?
Jak wygląda sprawa kosztów poniesionych na dotarcie do lekarza? Moja siostra mieszka kilkanaście km od przychodni a praktycznie co drugi dzień musi być na kontroli u różnych lekarzy, czy te koszty są też zwracane przez TU?
No i ostatnie pytanie: wypadek miał miejsce w trakcie drogi na lotnisko - niestety na skutek doznanych urazów nie mogłem skorzystać z biletu i straciłem jakieś tam pieniądze, czy mogę je tez próbować odzyskać?
Dziękuje z góry za pomoc.
Pozdrawiam