Witam, może ktoś na forum będzie w stanie udzielić mi jakiejkolwiek informacji w mojej sprawie.
Rozbiłem auto, ubezpieczenie AC w PZU , ale ... kilka dni wcześniej pilcja skonfiskowała mi dowód rej bo miałem ślad na szybie po kamieniu....
Wymieniłem szybę, pojechałem na przegląd, który oczywiście autko przeszło (3 latek) i... wracając z przglądu wylądowałem w rowie... 🙁
Wezwana poilcja, laweta itp. No i się zaczło... PZU robi wszystko żeby nie wypłacić odszkodowania. Sprawa trafiła do sądu.
Pytanie : jak się ma do OWU to iż nie miałem wbitego przeglądu do dowodu, jedynie dodatkowy papier ze stacji + zaświadczenie z policji , że mi zabrali dowód abym zrobił przegląd.... Nie byłem w stanie po przeglądzie jechać do starostwa po dowód, a potem z powrotem do diagnosty żeby wbił to do dowowdu ponieważ wylądowałem w między czasie w rowie.
PZU upiera się że OWU mówią że muszę mieć badanie w dowodzie, ale jak to się am do ustawy ??????
Wiem od znajomego likwidatora, że jakiś czas temu we Wrocławiu PZU przegrało podobną (jeśli nie identyczną sprawę)...
Proszę o pomoc osoby biegłe w temacie.
Z góry wielkie dzięki.
Michał