Bob Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Już moi rodzice skonsultowali to z ortopedą. Powiedział właśnie że tak może zostać ale będzie słabsza niż by była złożona prosto, bądź operacyjnie. W poniedziałek mama dzwoni do kolejnego szpitala teraz wojewódzkiego. I jeśli tam powiedzą że nie powinno tak zostać to się decydujemy na repozycje. Ale jeśli repozycja na nic się nie zda to będzie trzeba odrazu operować.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasjan89 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Witam, doznałem urazu w trakcie wypadku przy pracy, złamanie piszczeli z przemieszczeniem. Efektem tego wypadku jest zwolnienie lekarskie, wiem że pracodawca zwolni mnie z pracy po powrocie, już to zapowiedział. Wypadek miał miejsce w trakcie wykonywania obowiązków, rozładunku tira, który przyjechał z dostawą, pomagałem koledze, a ten jadąc wózkiem widłowym potrącił mnie i przejechał mi po nodze. Od razu wezwano pogotowie, mam już protokół bhp i wypis ze szpitala. Protokół bhp stwierdza winę pracownika, kolegi. Mogę uzyskać za to złamanie zadośćuczynienie z ZUS i od pracodawcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Drogi Kasjanie89, jak najbardziej za wypadek należy Ci się odszkodowanie, nie tylko z ZUS, ale również uzupełniające ze strony pracodawcy. Koniecznym będzie wykazanie winy ze strony drugiego pracownika, jeśli jednak w protokole wskazano, iż to jego zachowanie było przyczyną wypadku, zaś ty nie znajdowałeś się pod wpływem alkoholu - dochodzenie świadczeń z ZUS będzie możliwe po zakończeniu leczenia. Polecam zapoznać się z przewodnikiem poniżej, odpowiada na większość pytań dotyczących roszczeń z ZUS: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/vademecum-poszkodowanego-po-wypadku-przy-pracy-jednorazowe-odszkodowanie-z-zus/ Roszczenia do pracodawcy możesz zgłosić do jego Ubezpieczyciela wcześniej, jednakże z wypłatą odszkodowania może on się wstrzymać do wypłaty świadczeń przez ZUS. Należy mieć na uwadze, że jeśli poruszałeś się w sposób nieprawidłowy lub znajdowałeś się w miejscu niedozwolonym, ubezpieczyciel może pomniejszyć odszkodowanie o tzw. przyczynienie. Jeśli nie czujesz się na siłach sam walczyć z pracodawcą i jego ubezpieczycielem, możesz skorzystać z pomocy profesjonalnego pełnomocnika. W przypadku zwolnienia z pracy możliwe będzie dochodzenie roszczeń związanych z utraconym dochodem lub utraconymi korzyściami, jeśli na skutek wypadku utracisz możliwość zarobkowania w wysokości jak dotąd. Polecam zapoznanie się także z poradnikiem dot. wypadków przy pracy - poniżej link. https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/vademecum-poszkodowanego-po-wypadku-przy-pracy-odszkodowanie-z-oc-pracodawcy/ Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi