McD Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Proszę o pomoc i odpowiedź na pytania:1.Do jakiego czasu od złożenia dokumentów o odszkodowanie po zakończeniu leczenia muszę mieć wyznaczony termin na komisję lekarską?2. Po określeniu %uszczerbku na zdrowiu do jakiego czasu musi najpóźniej nastapić wypłata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iulas Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 Ale najpierw byś nam musiał powiedzieć po pierwsze co to za wypadek był ? samochodowy ? czy też ubiegasz się o odszkodowanie z NNW? byłeś sprawcą tego wypadku ? to podstawowe info które umożliwią wypowiedzenie się w temacie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campter Odszkodowania Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Niezależnie od tego jaki był to wypadek likwidacja szkody powinna nastąpić w terminie 30 dni od dnia zgłoszenia szkody. Jeżeli leczenie zostało zakończone, a stosowna dokumentacja złożona ubezpieczycielowi, wówczas ubezpieczyciel ma 14 dni na podjęcie działań (w tym ustalenie % uszczerbku na zdrowiu) i wypłatę odszkodowania. Jest to "teoria", która wynika z przepisów ustawy o działalności ubezpieczeniowej i odnosi się do wszystkich rodzajów postępowań likwidacyjnych. Jak zaznaczyłem jest to jednak teoria, gdyż z różnych przyczyn takie postępowanie przedłuża się zwykle o kilka, kilkanaście dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McD Posted December 15, 2008 Author Share Posted December 15, 2008 W moim przypadku zakończenie leczenia miałem pod koniec sierpmia, na początku września złożyłem dokumenty do PZU i dopiero w drugim tygodniu grudnia stanąłem na komisję.Do teraz nie wiem jaki % uszczerbku mam i ....cisza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now