Jump to content
Forum Odszkodowania

Skrecone kolano

Bartix65
 Share

Recommended Posts

Witam!Mam problem na w-f przewróciłem się i skręciłem kolano(Nie mam w gipsie)Czy nalezy mi sie jakies odszkodowanie za takie cos???Jak tak to ile??Pozdrawiam!

Witaj

powinnaś zgłosić wypadek wychowawcy lub dyrektorowi, na pewno masz ubezpieczenie w szkole, więc z niego należy Ci się odszkodowanie, ale nie będzie to wielka kwota

pozdrawiam

• 3 years later...

Witam!

Skręciłem w poniedziałek w szkole kolano, pojechałem na ostry dyżur i lekarz stwierdził naciągnięcie więzadła pobocznego piszczelowego i prawdopodobieństwo uszkodzenia łąkotki. Zdjęcie RTG nie wykazało zmian. Ubezpieczony jestem w szkole wiadomo - to jest chyba PZU, ale nie wiem na jaką kwotę (myślę, że na +- 10 000 zł, bo tak w szkołach chyba ubezpieczają). Ile mogę dostać tak mniej więcej procent uszczerbku na zdrowiu?

• 4 weeks later...

GabiPBB wrote:

Jestem ubezpieczona w PZU i miesiąc temu miałam wypadek na rowerze w wyniku, którego skręciłam kolano i naderwałam scięgna i wiązadła. Wiem, że nikt nie udzieli mi precyzyjnej informacji bo wiele czynników wpływa na to jaki komisja orzeknie procent uszczerbku na zdrowiu ale może ktoś z Was miał podobny uraz i mógłby mi powiedzieć na ile procent go "wycenili" :) Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

• 1 month later...

keri wrote:

GabiPBB wrote:

Jestem ubezpieczona w PZU i miesiąc temu miałam wypadek na rowerze w wyniku, którego skręciłam kolano i naderwałam scięgna i wiązadła. Wiem, że nikt nie udzieli mi precyzyjnej informacji bo wiele czynników wpływa na to jaki komisja orzeknie procent uszczerbku na zdrowiu ale może ktoś z Was miał podobny uraz i mógłby mi powiedzieć na ile procent go "wycenili" :) Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Napisz dokładnie co lekarz napisał na Twojej karcie informacyjnej. Które więzadła są uszkodzone?