aleksandra1981 Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Witam! 3 miesiące temu podczas porodu przez cięcie cesarskie okazało się, że macica jest przyrośnięta do łożyska i nastąpił krwotok. W celu ratowania życia usunięto mi macicę. Składałam wniosek do PZU o odszkodowanie za pobyt w szpitalu i przeprowadzoną operację, naliczyli mi 900 złotych. Dla mnie to śmieszne, ponieważ jest to trwały uszczerbek na zdrowiu. Czy mogę pisać odołanie od tej decyji? Dodatkowo dodam, że jest to dla mnie również uraz psychiczny. Mam 27 lat i nie będę mogła mieć już dzieci. Późniejsze konsekwencje usunięcia macicy również są jak dla mnie przerażające. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 oczywiście odwołuj się od tej decyzji! przygotuj kompleksowy opis sytuacji.Czy uważasz, że lekarze dopuścili się błędu lekarskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blabus Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 z tytułu jakiego ubezpieczenia otrzymałaś kwotę 900 zł? NW? ub. NW nie daje dużych kwot, tam nie ma zadośćuczynienia za straty moralne, psychiczne itp. i jakoś z opisu nie wynika, żeby był tutaj błąd medyczny, więc szkoda z OC raczej odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi