evolution Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Witam mam problem. Złamałem Rękę w szkole. Dostałem gips na 3 tyg.Zdjęli mi gips i teraz chcę ubiegać się o odszkodowanie.Poszedłem do behapowca w szkole i spytałem co mam zrobić powiedział:Napisz protokół ?? protokół jak ja nie wiem co mam tam napisać może ktoś pomoże napisaćalbo powie co ma w nim być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Jesteś uczniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evolution Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Witam tak jestem uczniem 3 klasy. gim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Tak sie zastanawiam, jeśli maleś wypadek w trakcie pozostawania pod opieką szkoły ( w godzinach, w których odbywały się lekacje) to dlaczego Ty musisz sie upominać o potokół powypadkowy. Czy ktoryś z nauczycieli widzial wypadek lub informowales go o tym? Tematyka postępowania w sprawie wypadków uczniów uregulowana została w rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z 31 grudnia 2002 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny w publicznych i niepublicznych szkołach i placówkach (Dz.U. z 2003 r. nr 6, poz. 69 z późn. zm.), http://www.lex.com.pl/serwis/du/2003/0069.htm W rozdziale 4 ww rozporządzenia jest dokładnie napisane , kto pownien sporządzić protokół powypadkowy. Na pewno osobą tą nie jest uczeń. Dyrektor powołuje zespół powypadkowy, który na podstawie zebranych informacji taki protokół pisze. Na końcu rozporządzenia jest wzór protokołu. Jeśli behapowiec tak bardzo chce żebyś sam napisał, to napisz zawiadomienie o wypadku i złóż je w sekretariacie szkoły za potwierdzeniem odbioru.W zawiadomieniu napisz kiedy mialł miejsce wypadek, ( data i godzina), kto był świadkiem, komu zgłaszałeś wypadek i kto Ci udzielił I pomocy.Jesli to było w czasie zajęć lekcyjnych , ktoś na pogotowie Cię musial zawieźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi