Edward2000 Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 PZU wyceniło mi wrak dosyć wysoko (szkoda całkowita z AC). Nie mam szans na sprzedaż wraku po tej cenie. Zamiast 35 tys. dostanę pewnie coś pomiędzy 10-15 tys. Czy komuś się zdarzyło, że towarzystwo nie wypłaciło różnicy pomiędzy ceną sprzedaży a wycenioną wartością wraku? Wiem, że zazwyczaj trzeba udowodnić im, że 2 razy dało się ogłoszenie do prasy, wezwać do pomocy w sprzedaży ale jak to nie przyniesie efektu to ponoć można sprzedawać po najlepszej cenie z zaoferowanych i domagać się zwrotu (w końcu szkoda jest całkowita). Czy TU może jednak odmówić wypłaty różnicy i jeżeli tak, to na jakiej podstawie? E. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamindo Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 zawsze możesz sprzedać sam i przedstawić umowę kupna/sprzedaży wraku, powinni dopłacić ale najpierw skontaktuj się z likwidatorem sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi