badek Posted October 10, 2008 Share Posted October 10, 2008 Otrzymałem kosztorys z OC za szkodę nie z mojej winy, ogólnie zastrzeżeń nie mam - jedynie 2 rzeczy mnie interesują: a) wypadek był 12 września, czyli już przez 25 dni płacę za OC a auto stoi ( do tej pory nie wypłacono mi kasy,dopiero wczoraj otrzymałem kosztorys), czy mogę poprosić o zwrot (KWOTA PŁACONA ZA OC/365 dni )*25dni do wypłaty i żądać zwrotu ( pytam się bo płacę dość wysokie OC ca 100zł za miesiąc a auto uszkodzone stoi ( zabrano mi dowód rej.) b) belka przednia pod zderzakiem w salonie kosztuje 600 zł, zamiennik w kosztorysie 60 zł (znaleziona w Warszawie Polcar, brak w lubuskim gdzie mieszkam), czy przed akceptacją mogę poprosić o dowód że ta część - odpowiedzialna za bezpieczeństwo spełnia punkt -> "części zamienne o porównywalnej jakości" wg GVO - tj. zamienniki o jakości oryginałów, importowane po kontroli laboratoryjnej w Unii Europejskiej, posiadające odpowiednie dokumenty potwierdzające ich jakość. i ew się nie zgodzić - chodzi mi o bezpieczeństwo a polcar nawet nie potrafi wskazać kto jest dostawcą części...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted October 12, 2008 Share Posted October 12, 2008 AD A) niestety, OC musi być opłacone za "posiadanie" samochodu niezależnie czy jest on uzytkowany, w zwiazku z tym nie ma podstaw. Moglbys ewentuanie wykazac, że poniosleś inne koszta zwiazane z braiem samochodu, np. bilety autobusowe, samochód zastępczy itp. AD zgodnie z dyrektywą GVO producent odpowiada za wyrób, nie musi mieć homologacji, wystarczy że napisze formułkę, że wyrób spełnia wymagania o które pytasz. Proponuję zakup części która jest dost ępna i lepszej jakości i przekazanie faktury PZU z żądaniem zwrotu różnicy. Ich kosztorys jest formą najtańszej oferty, a nie jedynej słusznej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now