2 ubezpieczenia OC
Założył b26, 16 maja 2007 · 407 wyświetleń
hej!
nie jestem specem w dziedzinie, ale to chyba jest tak, że umowa ubezpieczenia wygasa z chwilą sprzedaży samochodu. sprawdź to może u jakiegoś ubezpieczyciela?
sprzedałem samochód wysłałem listem poleconym umowę sprzedaży, nowy nabywca wypisał rezygnacje z polisy LINK 4. Aktualnie LINK 4 domaga się od nowego nabywcy zapłaty rocznej składki OC mimo iż ten wcześniej już wykupił ubezpieczenie w innej firmie.
P.S- Konsultanci LINK 4 twierdzą iż można mieć kilka polis OC na jedno auto.
Co wy na to??
SUPER FIRMA!! ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hmm sposób na to jest tylko jeden, możemy darować część swojego auta na ten przykład mamusi 😉 a Ona ma prawo jako nowy współwłaściciel wypowiedzieć niewygodną polisę i z tego co wiem to jedyny skuteczny sposób na nieetycznego ubezpieczyciela 😉 !
Pozdrawiam i polecam do ubezpieczeń Multiagencje, mają najlepszą ofertę
majkowski1 napisał(a):
sprzedałem samochód wysłałem listem poleconym umowę sprzedaży, nowy nabywca wypisał rezygnacje z polisy LINK 4. Aktualnie LINK 4 domaga się od nowego nabywcy zapłaty rocznej składki OC mimo iż ten wcześniej już wykupił ubezpieczenie w innej firmie.
P.S- Konsultanci LINK 4 twierdzą iż można mieć kilka polis OC na jedno auto.
Co wy na to??
SUPER FIRMA!! ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!